Profiler


På Wilderness TV har vi samlat några av Sveriges främsta profiler inom outdoor, hälsa, äventyr och extremsport på en sida. 

Vill du vara en del av oss? Maila info@wildernesstv.seVÅRA PROFILER


ANNELIE POMPE
Professionell äventyrare som lever på sin livsstil – att leva nära naturen och dela upplevelser och kunskap med andra genom sina äventyr, yoga, retreat och resor. Genom idrottspsykologi och österländsk filosofi har det inre äventyret alltid varit viktigare eller större än det yttre. Som äventyrare har hon bla inom ett år satt världsrekord i fridykning ned till 126 meter på ett enda andetag och bestigit Mount Everest från nordsidan som första svenska kvinna. Hon har även bestigit övriga toppar i de '7 summits'. När hon inte är ute på äventyr i världen jobbar Annelie som föreläsare, expeditionsguide, coach, författare och yogainstruktör.
anneliepompe.com
 |  @annelieadventures

ANNA ÖHLUND
Professionell fotograf, skribent och konstnär. Anna är född och uppvuxen i Norrbotten och har sin bas 20 mil norr om Polcirkeln i byn Kurravaara där hon bor i en stuga med sina två draghundar Skaja och Rusty. I snart 10 år har hon jobbat åt olika tidningar och gjort reportage om allt mellan himmel och jord, uteäventyr runt om i Europa men framförallt i norra Skandinavien. Hon har fotograferat åt stora outdoormärken, gjort fotoutställningar, gett ut en bok om Icehotel, lett fotokurser samt skulpterat och gjort konstverk i is och snö i 13 år. Anna har seglat i en pytteliten segelbåt från Tromsö till nordvästra Svalbard och hon har paddlat hela Götaälvens vattenflöde i en handgjord träkanot. 
annaohlund.com
 @artist_anna_ohlund | @annaericaohlundAnna Öhlund Photography & Art

BELLA PORCILE
Bartender som experimenterar med vilda växter och bär i cocktailmenyn och tar barhänget till nya höjder. Många av ingredienserna plockar hon själv och menyerna anpassas efter årstiden. Av växterna tillverkar hon även olika syrups som även går att använda till såväl alkoholbaserade som alkoholfria drinkar. 
@mixedbybella

CARL & ISABEL WAITE
Carl och Isabel är kanske mer kända under namnet “Vanlife Sverige”, som de använder när de poddar, föreläser och anordnar vanlifeträffar. 2017 startade de ett community med samma namn, för människor som lever eller drömmer om att leva vanlife, på heltid eller som weekend warriors. Idag har communityt runt 10 000 medlemmar i alla åldrar, och växer hela tiden.
vanlifesverige.se
 | @vanlifesverige

ELLE NIKISHKOVA
Passionerad utekock som specialiserar sig på matlagning över öppen eld. Inom ramen för sitt företag Elles Utemat, jobbar Elle med outdoorevents, kurser och workshops i utematlagning och svampplockning. 
ellesutemat.se
| @ellesutemat

EMMA SVENSSON
Fotografen som plötsligt fick för sig att bestiga berg. Trots hon inte hade en aning om hur man gjorde. Men hon tänkte "det löser sig" och besteg det högsta berget i varje land i Europa på mindre än ett år och sedan var det omöjligt att gå tillbaks till ett vanligt liv igen.
@emmasvenssonphoto

JOHAN ROSENGREN
Johan har alltid haft ett stort intresse för naturen, men också för film. 2006 startade han skidfilmsföretaget Secondhands. Det blev ett par varv runt jorden och ännu fler runt Sverige. Numera driver han sitt egna filmbolag på västkusten och är småbarnsförälder. På Wilderness TV hoppas han kunna inspirera både till egna äventyr och till vardagsäventyr!
tuvelund.se
  |  @johanhenrik

JOHANNA DAVIDSSON
Friluftsälskare och polaräventyrare som främst har hyllats för sina expeditioner på Grönland och Antarktis. 
2016 skidade Johanna solo till Sydpolen och slog världsrekord som den snabbaste kvinnan i världen till polpunkten. 2014 och 2016 blev hon utnämnd till Årets kvinnliga äventyrare i Sverige.
Johanna har släppt boken ”Solo Sister, vägen till Sydpolen” där alla äventyr är samlade i en visuell och aktuell feel-goodbok om äventyr, natur och hälsa. 
solosister.se | @solosisterinsta | solo sister, vägen till sydpolen

JOHANNA NYGÅRD
Passionerad skidåkare som 2015 startade outdoobyrån Systrar i bergen, då hon kände att det saknades mötesplatser för kvinnor inom skidåkning, vandring och klättring i bergen, som drevs utifrån en feminin energi. Idag arrangerar byrån kurser, resor och mötesplatser för att både kvinnor och män ska kunna mötas i en prestationslös kultur.
@adventuress.johanna
 | @systraribergen | systraribergen.se

LINA HALLEBRATT
J
ämtlandstjejen som älskar att vara ute på tur. Allra helst på långa turer under lång tid, där naturupplevelsen och möten med människor står i centrum, aldrig tid eller sträcka. Hon har avklarat vita, blå och gröna bandet – flera gånger om. 2015 gjorde hon samtliga under ett år vilket gav henne utmärkelsen Årets kvinnliga äventyrare. Hon har även gjort flera äventyr genom USA och Europa. Hon har sin bas i Jämtland men är ständigt på gång med nya äventyr. Med på hennes turer är ofta hennes älskade hundar.
linahallebratt.com
| @linahallebratt

LINDA STAAF
Friluftsguide och entreprenör inom. Driver Woods & Water of Sweden som guidar till fots, kajak och MTB - huvudsakligen på Omberg i Östergötland, men även i Kolmården samt med tillfälliga gästspel på andra orter runt om i Sverige. Hon utbildar även och håller workshops om hållbar turismutveckling.
woodsandwater.se
 | @lindastaaf | @woodsandwaterofsweden

LINDA ÅKERBERG
Äventyrare med bas i Stockholm. Förutom sina egna äventyr har hon arbetat som fotograf på heltid i över 10 år. Idag är hon även skribent, föreläsare och driver äventyrsbloggen Wilderness Stories.

wilderness-stories.com
| @wildernessstories

LIF HYDÉN
Lif gör så mycket hon kan i naturen med främst fokus på vågsurf, traillöpning, skidåkning och vandring. Hon kännetecknas av att bjuda på en rejäl dos humor, så förvänta dig diverse garv och outdoor-pepp via hennes kanaler. Samtidigt som hon flänger på diverse resor arbetar hon som skribent och med olika mediaproduktioner, främst med fokus på att ha kul ute i naturen. 
@fab.lif

MAJA TESCH
Naturentusiast som bla vunnit ÖTILLÖ (dvs VM i Swimrun) 2015. Med en kärlek till löpning och simning har naturen blivit ett stort inslag och hon är bla ambassadör för Håll Sverige Rent, tränare för the North Face träningskoncept #NeverStopExploring och håller utbildningar i vildmarksmedicin för Adventure Medicin. 2018 flyttade Maja från Stockholm upp till gården Backas i Gästrikland, där hon idag bor med sin pojkvännen Carl, sonen Ture och gårdens alla djur.
@majatesch

THERÉSE FURUDAL HYDÉN
Naturälskande yogalärare med förkärlek till fjäll, kallbad och psykologi. Therése har sin bas i Åre och kärleken till naturen är något som ofta förstärks i hennes klasser som ofta har inriktning mot traillöpning, skidåkning eller cykel. Therése driver företaget Yoga Stories där hon bla erbjuder hon yogaresor, yogalärarutbildningar och retreats. Hennes yoga kännetecknas av personlighet, humor samt med stort utrymme för den mentala delen. 
yogastories.se | @yoga_stories